Sinds 1 november 2018 deelt maatschappelijk broedplaats Lola Luid in Amsterdam Nieuw-West haar gebouw met een bed-, bad-, broodopvang. Daar krijgen 150 ongedocumenteerde vluchtelingen onderdak onder de voorwaarde dat zij meewerken aan een toekomstperspectief. Dat betekent 150 bedden, 150 maaltijden en 150 douchebeurten per dag. En ook 150 nieuwe buren.

Iedereen kent de termen uit het nieuws: illegalen, asielzoekers, azc’s. Maar als er een bed-, bad-, broodopvang in de buurt wordt gevestigd, is dat een heel ander verhaal. Komend jaar zullen er meerdere kleinschalige opvanglocaties door heel Amsterdam gevestigd worden: de zogenoemde ‘Landelijke Vreemdelingen Voorzieningen’. En dat roept vragen op. Want wie zijn die ‘uitgeprocedeerden’ eigenlijk? Wat doen zij van dag tot dag? En waarom krijgt iemand die niet in Nederland mag blijven, tóch onderdak?

In het beeldverhaal teken ik de ervaringen van de bed bad brood bewoners en buurtbewoners. In deze blog geef ik door middel van illustraties en infographics achtergrondinformatie over bijvoorbeeld de Nederlandse asielprocedure en landelijk beleid.

Wil je op de hoogte blijven van de posts? Klik onderaan de pagina op het Facebook icoontje, of schrijf je in voor de Buurtberichtjes.

Vertel dit verhaal aan anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest